בוררים מחוייבים לאתיקה, בדיוק כמו כל מקצוע אחר

בוררים מחוייבים לאתיקה, בדיוק כמו כל מקצוע אחר

בוררים מחוייבים לאתיקה, בדיוק כמו כל מקצוע אחר

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001442724

להליך הבוררות, בו הצדדים בוחרים את הגורם שיכריע ביניהם במקרה של מחלוקת משפטית, יכולה להיות תועלת מרובה. אחת מהן למשל היא הפחתת העומס על בתי המשפט. בפועל התחום אינו מוסדר, ובעוד שלבית המשפט מוגשים מאות אלפי תיקים בשנה, לבוררות מגיעים בין כמה מאות לאלפים בודדים. למעשה, מספר התיקים המדויק כלל לא ידוע, משום שיש קושי להעריך כמה הליכי בוררות מתקיימים, מאחר שמדובר בהליך דיסקרטי, שאינו מוסדר ואינו רשום במדויק.

אחת הסיבות לדלילות היחסית בתיקי הבוררות היא שהפנייה אליהם הפכה בעיקר לנחלתם של עשירים, זאת בשל שכרם הגבוה של הבוררים, שעשוי להגיע בחלק מן המקרים לכמה אלפי שקלים לשעה.

בנוסף לכך, השיטה אומנם מוסדרת בחוק הבוררות, אך אין כללי אתיקה מחייבים, ואין תנאי כשירות לבוררים. למעשה, בית המשפט מתערב במינוי בורר או בפסיקתו רק במקרים חריגים.

ברירת המחדל היא שצריכה להיות זכות ערעור

גורם נוסף שמרחיק את הציבור מפנייה לבוררות הוא החשש כי לא יוכלו לערער על פסק הדין במקרה שירצו בכך. אומנם במהלך השנים נעשה תיקון לפיו ניתן להגיש ערעור על פסק בורר לפני בורר אחר, אך זה אפשרי רק אם החליטו על כך מראש. לדברי עו"ד גדעון פישר, בורר בינלאומי, יו"ר ארגון הבוררים בישראל ויו"ר משותף בוררות וגישור בלשכת עורכי הדין, הצדדים צריכים להחליט מבעוד מועד שכך יהיה, אבל הם לא תמיד מודעים לכך.

"עורכי דין רבים לא רוצים ללכת לבוררות, למרות שהיא נתפסת יותר יעילה, בשל החשש שמא הבורר יטעה מבחינה משפטית, ולא ניתן יהיה לעשות שום דבר עם הטעות", אומר עו"ד עופר צור, ראש תחום ליטיגציה במשרד גורניצקי GNY המשמש כבורר וכמייצג בהליכי בוררות. עו"ד צור מוסיף כי "כמי שיושב כבורר ומייצג צדדים בבוררויות, יש לי רתיעה מלהביא תיק לפני בורר, גם אם הוא הבורר הטוב יותר האפשרי, כאשר אני שם למול עיניי שקביעתו, גם אם תכלול טעות, תהיה סופית".

גם השופט בדימוס ד"ר אברהם טננבוים, המרצה במכללת ספיר ועוסק בגישורים ובוררויות, חושב שיש מקום לשינוי. "זכות ערעור היא זכות חשובה, כי כל אחד צריך לדעת ששיקול-הדעת לא סופי. ברירת המחדל היא שצריכה להיות זכות ערעור".

יחד עם זאת, הוא מוסיף כי לא זו הבעיה העיקרית של הבוררות היום. "הבעיה היא הנגשת ההליך. הבוררות צריכה להיות מובנית במערכת וכך תפחית מהעומס על בתי המשפט. יש קושי להגיע בגלל מחירי הבוררות. המחיר לא יירד אם השירות לא יהיה חלק מהמערכת".

ובזמן שבמערכת הפוליטית עסוקים ברפורמה המשפטית, סוגיות אזרחיות אחרות נדחקות. כך, הצעת חוק שלשכת עורכי הדין ניסתה לקדם בכנסת הקודמת מול יו"ר ועדת החוקה גלעד קריב, אשר קראה להקמת נציב תלונות ציבור על בוררים, כלל לא על הפרק בשלב זה. כל אלה מקשים על התחום להפוך לכתובת נגישה ומעלים את השאלה: האם הגיע הזמן לשינוי?

"אין שום קריטריון לכשירות, זו תקלה"

 

 

 

תחומי עיסוק